3 Bit

3 Bit
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 60 dkg herbatników, puszka kajmaku, 500 ml śmietany kremówki, 2 opakowania fixu do śmietany, 600 ml mleka, 125 gram masła, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 50 gram gorzkiej czekolady
Kuchnia polska, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy forma 20 x 30 cm
Kategoria ciasto bez pieczenia, deser
Metoda gotowania gotowanie, chłodzenie
Ilość kalorii 485

3 bitWykonanie:

Rozpocznij od przygotowania kremu budyniowego. Odlej pół kubka mleka, resztę zagotuj razem z cukrem i masłem. W kubku z mlekiem rozrób proszek budyniowy i dodaj mieszankę do gotującego się mleka, mieszaj przez około 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Puszkę kajmaku wstaw na kilka minut do gotującej się wody, jeśli tego nie zrobisz to nie uda Ci się rozprowadzić równomiernie masy na herbatnikach. Śmietanę ubij na sztywno razem z fixami.
W formie wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż pierwszą warstwę herbatników, na nie wylej kajmak, nałóż kolejną warstwę herbatników, na które nałóż krem budyniowy. Krem przykryj herbatnikami i wyłóż na to śmietanę. Na śmietanę zetrzyj czekoladę.

Uwaga
Ciasto przed podaniem musi się schłodzić przez przynajmniej 6 godzin.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: polishcakes.110mb.com

Polecamy Ci również

Zobacz także