Ambasador z Prince Polo

Beza:
6 żółtek,
30dag wiórek kokosowych,
2 duże ciacha Prince Polo,
15 dag cukru.
Ubijamy białka z cukrem aż białka będą szklące. Wsypujemy kokos i pokrojone
w kawałki ciastka. Wlewamy do pokrytej pergaminem i natłuszczonej formy. Pieczemy aż się przyrumieni beza w temp. około190St z termoobiegiem.
Biszkopt:
5 jajek,
pół szklanki cukru,
szklanka maki,
łyżeczka proszku do pieczenia.
Ubijamy białka z cukrem, dodajemy kolejno żółtka, make i proszek. Wylewamy do natłuszczonej formy. Piekarnik ok 180St
Masa:
Puszka ananasów,
dwa budynie waniliowe lub śmietankowe,
kostka masła lub margaryny,
łyżka cukru pudru.Ananasy odcedzamy. Do odcedzonego soku dolewamy szklankę wody - z czego odlewamy później 3/4 szklanki,
w których rozpuszczamy budynie
a resztę zagotowujemy robiąc budyń.
Ananasy kroimy w kostkę. Ciepły tłuszcz ucieramy z cukrem. Dodajemy po łyżeczce ostudzonego budyniu, a na koniec pokrojone ananasy.
Biszkopt smarujemy masą, na to bezę. Dekorujemy gotową polewą lub robimy glazurę
- dwie łyżki kakao, łyżka masła, łyżka mleka, dwie łyżki cukru - wszystko mieszamy na ogniu aż się połączy następnie chłodzimy cały czas mieszając. Polewa stygnie "w rekach". SMACZNEGO

wypieki, ciasta, ciasta przepisy, ciasta przepisy łatwe, ciasta przepisy tanie, ciasteczka kruche, ciasta desery, pomysł na deser, ciasto z owocami, biszkopt, ciasta deserowe, ciasta deserowe przepisy, jakie ciasto, co na deser, jakie ciasto upiec, jakie ciasto polecacie, jakie ciasto na szybko, jakie ciasto na urodziny
Autor: Marta Szczerbowska
Zobacz także