Ambasador z Prince Polo

Ambasador z Prince Polo

ciasto z beząBeza:
6 żółtek,
30dag wiórek kokosowych,
2 duże ciacha Prince Polo,
15 dag cukru.

Ubijamy białka z cukrem aż białka będą szklące. Wsypujemy kokos i pokrojone
w kawałki ciastka. Wlewamy do pokrytej pergaminem i natłuszczonej formy. Pieczemy aż się przyrumieni beza w temp. około190St  z termoobiegiem.

Biszkopt:
5 jajek,
pół szklanki cukru,
szklanka maki,
łyżeczka proszku do pieczenia.

Ubijamy białka z cukrem, dodajemy kolejno żółtka, make i proszek. Wylewamy do natłuszczonej formy. Piekarnik ok 180St

Masa:
Puszka ananasów,
dwa budynie waniliowe lub śmietankowe,
kostka masła lub margaryny,
łyżka cukru pudru.

ciasto biszkoptowe z beząAnanasy odcedzamy. Do odcedzonego soku dolewamy szklankę wody - z czego odlewamy później  3/4 szklanki,
w których  rozpuszczamy budynie
a resztę zagotowujemy robiąc budyń.
Ananasy kroimy w kostkę. Ciepły tłuszcz ucieramy z cukrem. Dodajemy po łyżeczce ostudzonego budyniu, a na koniec pokrojone ananasy.

Biszkopt smarujemy masą, na to bezę. Dekorujemy gotową polewą lub robimy glazurę

- dwie łyżki kakao, łyżka masła, łyżka mleka, dwie łyżki cukru - wszystko mieszamy na ogniu aż się połączy następnie chłodzimy cały czas mieszając. Polewa stygnie "w rekach".  SMACZNEGO

Oceń artykuł
3,00 / 6 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Marta Szczerbowska

Polecamy Ci również

Zobacz także