Ananas w cieście

Ananas w cieście

ananasy w cieścieSkładniki, dla 3-4 osób:

  • 1 świeży ananas
  • 1 opakowanie Złociste Nuggetsy na Słodko KAMIS
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • olej do smażenia
  • jagody (lub borówki) do dekoracji
  • 150 ml sosu waniliowego
  • świeża mięta do dekoracji

Przygotowanie:
Ananasa obrać, pokroić w plastry i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawartość torebki Złociste Nuggetsy na Słodko połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Owoce zamaczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco, z jagodami i sosem waniliowym, udekorowane gałązkami świeżej mięty.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także