Babka jogurtowa

0
Babka jogurtowa

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • 180 ml oleju
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Babka jogurtowa - zdjęcie 1

Jaja utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę, powoli dodawać jogurt, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wlać do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Babkę wstawić do letniego piekarnika, piec 45 minut w temperaturze 160ºC. Po ostudzeniu, ciasto można udekorować polewą czekoladowa lub cukrem pudrem

Autor przepisu: Zoe
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
3,71 / 7 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także