Bagietka nadziewana

Bagietka nadziewana

bagietka nadziewanaSkładniki (6 porcji):
2 łyżki majonezu dekoracyjnego
1 bagietka pszenna
4 jajka ugotowane na twardo
100 g szynki
2 ogórki konserwowe
2 łyżki masła
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Bagietkę przekroić na połowę i wydrążyć miąższ. Jajka i szynkę drobno pokroić lub zmielić w maszynce do mięsa. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z masłem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Połówki bagietki posmarować pastą, złożyć, dobrze docisnąć i schłodzić. Następnie pokroić w 2 cm kawałki.

Czas przygotowania: 30 minut

Czas oczekiwania około: 60 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1364 kcal
  • 1 porcja około 227 kcal
Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także