Bagietka nadziewana

Składniki (6 porcji):
2 łyżki majonezu dekoracyjnego
1 bagietka pszenna
4 jajka ugotowane na twardo
100 g szynki
2 ogórki konserwowe
2 łyżki masła
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Bagietkę przekroić na połowę i wydrążyć miąższ. Jajka i szynkę drobno pokroić lub zmielić w maszynce do mięsa. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z masłem i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Połówki bagietki posmarować pastą, złożyć, dobrze docisnąć i schłodzić. Następnie pokroić w 2 cm kawałki.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania około: 60 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 1364 kcal
- 1 porcja około 227 kcal

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także