Banan w cieście z gorącymi malinami

Banan w cieście z gorącymi malinami

banan w cieścieSkładniki, dla 4 osób:

  • 2-3 banany
  • 1/2 tabliczki czekolady (mlecznej lub deserowej)
  • 300 g malin (świeżych lub mrożonych)
  • 1 opakowanie Złociste Nuggetsy na Słodko KAMIS
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Przygotowanie:
Banany obrać pokroić na trzy części, a następnie każdy kawałek przekroić wzdłuż. Posypać mocno startą na grubej tarce czekoladą i przykryć drugą połówką.
Zawartość torebki Złociste Nuggetsy na Słodko połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Banany z czekoladą zamaczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Polać rozgrzanymi w rondelku i lekko osłodzonymi malinami. Deser serwować na gorąco.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także