Banan z grilla

Banan z grilla

 Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4

banan z grillaLista zakupów:

  • 4 banany
  • 120 g masła
  • 1 pomarańcza
  • Przyprawa do kawy i deserów
  • 4 gałki lodów waniliowych
  • 60 g cukru
  • 20 ml rumu

Sposób przyrządzenia:
Masło utrzyj z cukrem, dodaj skórkę z pomarańczy oraz alkohol. Całość dopraw przyprawą do kawy i deserów. Banany lekko rozetnij, nie przecinając do końca, w środek włóż masło i piecz na grillu aż skórka będzie ciemnobrązowa. Podawaj z kulką lodów waniliowych.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także