Biszkopt

Biszkopt
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Kuchnia polska, uniwersalna,
Wielkość przygotowywanej potrawy tortownica 22cm
Kategoria deser, ciasto, baza do tortów,
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 320

biszkoptWykonanie:

Z jajek oddziel białka od żółtek. Za pomocą miksera ubij białka na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Gdy białka osiągną odpowiednią sztywność dodaj żółtka i na niskich obrotach miksera wymieszaj wszystko. Stopniowo dodawaj do masy przesiewaną mąkę wraz ze skrobią. Gotową masę wylej do tortownicy. Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 35/45 minut, do osiągnięcia suchego patyczka.

Podanie:

Biszkopt sam w sobie jest jedynie bazą do wykonania rozmaitych ciast. Za jego pomocą w przeciągu kwadransa można wyczarować wyśmienite ciasto.

Oceń artykuł
2,00 / 6 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: maryshomemadecakes.co.uk

Polecamy Ci również

Zobacz także