Bloody mary

Bloody mary
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 ml wódki, 80 ml soku pomidorowego, kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz, kilka kropli Tabasco
Kuchnia angielska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 1 drink
Kategoria drink, napój alkoholowy
Ilość kalorii 150

bloody maryWykonanie:

Wszystkie składniki wymieszaj w szejkerze i przelej do szklanki.

Podanie:

Drinka można udekorować selerem naciowym, przyciętym do wielkości szklanki.

Uwaga
Sok z cytryny i Tabasco dozujemy wedle upodobań pijących.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: William Clifford, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także