Brownie

Brownie
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 50 dkg masła, 50 dkg gorzkiej czekolady 70%, 9 jaj, 50 dkg cukru, 35 dkg mąki, pełna łyżeczka soli, 45 dkg orzechów
Kuchnia amerykańska
Wielkość przygotowywanej potrawy forma 32 cm x 22 cm
Kategoria deser
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 620

brownieWykonanie:

Masło i czekoladę rozpuść w rondelku i trochę przestudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę z solą przesiej do miski, dodaj posiekane orzechy, jaja z cukrem i masło z czekoladą. Wymieszaj dokładnie i wyłóż na formę z pergaminem. Piecz przez 25 minut w 175 stopniach.

Podanie:

Brownie jest ciastem bardzo ciężkim i wilgotnym. Nie piecze się go do tak zwanego suchego patyczka, ani nie studzi w piekarniku. Ciasto samo w sobie ma mnóstwo kalorii dlatego podawanie go z bitą śmietaną czy innymi dodatkowymi kaloriami to zbrodnia.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: jeffreyw, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także