Brukselka

Brukselka
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 60 dkg brukselki, woda, sól
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria dodatek do mięsa, bukiet warzyw, danie wegetariańskie
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 45

Wykonanie:

Brukselkę umyj i dokładnie obierz ze zwiędłych listków. Gotuj w dużej ilości osolonej wody około 12-15 minut. Odcedź i gotowe.

brukselka

Podanie:

Brukselkę z wody najczęściej podaje się okraszoną masłem lub masłem z tartą bułką. Dodatkowo warto przesmażyć warzywo z okrasą z tartej bułki na patelni, dzięki temu uzyskamy trochę inny smak nielubianego warzywa.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: 400caloriesorless.com

Polecamy Ci również

Zobacz także