Brukselka
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 60 dkg brukselki, woda, sól |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | dodatek do mięsa, bukiet warzyw, danie wegetariańskie |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 45 |
Wykonanie:
Brukselkę umyj i dokładnie obierz ze zwiędłych listków. Gotuj w dużej ilości osolonej wody około 12-15 minut. Odcedź i gotowe.
Podanie:
Brukselkę z wody najczęściej podaje się okraszoną masłem lub masłem z tartą bułką. Dodatkowo warto przesmażyć warzywo z okrasą z tartej bułki na patelni, dzięki temu uzyskamy trochę inny smak nielubianego warzywa.

brukselka, brukselka przepisy, brukselka kalorie, brukselka gotowanie, brukselka przepisy kulinarne, brukselka przepisy wegetariańskie
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: 400caloriesorless.com
Zobacz także