Buraczki

Buraczki
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki pół kilograma świeżych buraków, połówka jabłka, mała cebulka, łyżeczka octu, łyżeczka cukru, sól i pieprz do smaku
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria dodatek, surówka, sałatka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 90

Wykonanie:

buraczkiBuraki, najlepiej niewielkie, wyszoruj i ugotuj do miękkości w wodzie. Przestudź, obierz ze skóry
i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę
i jabłko zetrzyj na tarce i umieść razem
z buraczkami w rondlu. Dodaj cukier, ocet oraz sól i pieprz, wymieszaj. Duś wszystko razem przez około 10-15 minut.

Podanie:

Tak przygotowanie buraczki doskonale nadają się jako surówka, pasują praktycznie do każdego rodzaju mięsa, są dobre na ciepło i na zimno. Z racji, że w każdym domu przygotowane są inaczej warto doprawiać je do smaku wg własnego uznania.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: luchouse.yolasite.com

Polecamy Ci również

Zobacz także