Cappuccino – kawa
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 150 ml mleka, kawa, czekolada w wiórkach |
Kuchnia | włoska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 1 porcja |
Kategoria | kawa, napój |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 60 |
Wykonanie:
Zaparz swoją ulubioną kawę, może być z ekspresu lub rozpuszczalna. Mleko spień za pomocą spieniacza lub miksera, podgrzej, kiedy zrobi się gorące dodaj kawę
i energicznie wymieszaj. Przelej do filiżanki i udekoruj wiórkami czekolady.
Podanie:
Domowe cappuccino można przygotować wg własnego uznania. Możemy je dosłodzić, posypać czekoladą czy cynamonem lub użyć gotowych syropów do kawy. W ten sposób możemy przygotować codziennie inną kawę, bez konieczności zakupu drogich ekspresów czy wizyt w kawiarniach.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: limcorp.net
Zobacz także