Cappuccino – kawa

Cappuccino – kawa
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 150 ml mleka, kawa, czekolada w wiórkach
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 1 porcja
Kategoria kawa, napój
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 60

cappuccinoWykonanie:

Zaparz swoją ulubioną kawę, może być z ekspresu lub rozpuszczalna. Mleko spień za pomocą spieniacza lub miksera, podgrzej, kiedy zrobi się gorące dodaj kawę
i energicznie wymieszaj. Przelej do filiżanki i udekoruj wiórkami czekolady.

Podanie:

Domowe cappuccino można przygotować wg własnego uznania. Możemy je dosłodzić, posypać czekoladą czy cynamonem lub użyć gotowych syropów do kawy. W ten sposób możemy przygotować codziennie inną kawę, bez konieczności zakupu drogich ekspresów czy wizyt w kawiarniach.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: limcorp.net

Polecamy Ci również

Zobacz także