Carbonara spaghetti

0
Carbonara spaghetti
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki boczek 100 g., cebula 1 duża, makaron tagliatele 400 g., 3 jajka, 2 łyżki śmietany 18%, parmezan (prawdziwy) 2 łyżki, sól, grubo mielony pieprz,
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie główne, kolacja
Metoda gotowania gotowanie, smażenie
Ilość kalorii 550

spaghetii carbonaraPrzygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ważne by ugotować al dente.
Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy wraz z posiekaną drobno cebulką.
Makaron wrzucamy na patelnię. W międzyczasie w miseczce mieszamy jajka ze śmietaną i startym parmezanem, doprawiamy solą i grubo zmielonym pieprzem, całość mieszamy na gładką masę i wlewamy to wszystko na patelnię z makaronem i dodatkami. Mieszamy chwilę na ogniu, ale chwileczkę, ok. minutki, bo sos ma być gładki, a jak dłużej potrzymamy to jajko się zetnie i będzie jajecznica.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Aleksandra Filipowska

Polecamy Ci również

Zobacz także