Chrupiące skrzydełka kurczaka z miodem

- 15-20 skrzydełek z kurczaka
- 3 łyżki miodu
- 5 łyżek ketchupu
- 1 łyżka octu winnego
- olej
- sól
- pieprz czarny
- 1op. Złociste Nuggetsy pikantne
Skrzydełka kurczaka oczyścić, obciąć końcówki, oprószyć solą, pieprzem, posmarować olejem, wstawić do piekarnika na 25 min. temp.170 st. Ketchup wymieszać z miodem, octem dodając 3-4 łyżki oleju. Otrzymaną marynatą smarować skrzydełka w trakcie pieczenia. Zawartość torebki nuggetsy pikantne połączyć z wodą, wymieszać podpieczone skrzydełka maczać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju .
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także
mallwin
już wiem co dzisiaj będzie na obiad