Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 250 gram dobrego masła, 6 łyżek cukru pudru lub drobnego cukru kryształu, 30 dkg mąki pszennej + opcjonalnie kilka kropli śmietankowego aromatu do ciast
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 60 ciasteczek
Kategoria deser, ciastka
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 470

ciasteczka maślaneWykonanie:

Wszystkie składniki zagnieć w jednolite ciasto. Następnie za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta, formuj ją w kulkę i rozpłaszczoną kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą widelca spłaszczaj ciasteczka, jednocześnie nadając im wzorek. Piecz w 175 stopniach przez mniej więcej 17 minut.

Uwaga
Do ciastek maślanych musimy wybrać najlepsze masło. W żadnym wypadku nie może być to margaryna czy mix tłuszczu roślinnego z tłuszcze mlecznym. Wybieraj tylko pełne masło, gdyż to ten produkt da Ci gwarancję udanych ciasteczek.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: allhealthyrecipes.net

Polecamy Ci również

Zobacz także