Ciasteczka wielkanocne - zajączki

wielkanocne ciasteczka - zajączki
Przepyszne tradycyjne ciasteczka będą smakowały całej rodzinie.

Składniki:

  • 25 dag masła,
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 2 płaskie łyżki miodu,
  • 1 jajko,
  • (można dodać również 2 łyżeczki cynamonu).

 

Masło utrzeć z cukrem, a pod koniec ucierania dodać jajko. Wsypać mąkę, wlać miód oraz ewentualnie dodać cynamon - dokładnie zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i foremkami wykrawać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10-15 minut w temperaturze 180ºC.

Autor przepisu: pasjonatka23
Przepis został nadesłany na konkurs Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
4,80 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Zdjęcia: pasjonatka23

Polecamy Ci również

Zobacz także