Ciasto bananowe

Ciasto bananowe
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 duże i dojrzałe banany, 2 szklanki mąki pszennej, pół szklanki cukru, 100 gram masła, dwa jajka, cukier wanilinowy lub ekstrakt z wanilii, szczypta soli, pełna łyżeczka sody oczyszczonej
Kuchnia uniwersalna, amerykańska, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy keksówka o wymiarach 20x30 cm
Kategoria przystawka, deser, ciasto
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 320

ciasto bananoweWykonanie:

Banany obierz i rozgnieć widelcem na mus, dodaj cukier, cukier wanilinowy, masło i jajka
i doprowadź do połączenia składników. Powoli przesiewaj mąkę, sodę i sól cały czas mieszając. Jednolite ciasto przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez 30 minut
w 175 stopniach.

Ciekawostka
Ciasto bananowe to nic innego jak popularny w Ameryce banana bread.

Oceń artykuł
3,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: sydney.foodconnect.com.au

Polecamy Ci również

Zobacz także