Ciasto z rabarbarem

0
Ciasto z rabarbarem

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 1 margaryna,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mąki,
  • pół szklanki jogurtu,
  • 2 łodygi rabarbaru.

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ubicia piany z białek, stopniowo dodając cukier. Masę mieszamy z żółtkami, proszkiem do pieczenia, mąką i roztopioną margaryną. Całość wylewamy na nasmarowaną cukrem blaszkę. Na ciasto wykładamy pokrojony rabarbar. Piec 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wierzch można posypać cukrem pudrem.

Ciasto z rabarbarem - zdjęcie 1

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Aleksandra Kołodziej

 

 

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Aleksandra Kołodziej

Opracowanie: Magdalena Kolwaga

Polecamy Ci również

Zobacz także