Ciasto z wiśniami

Ciasto z wiśniami
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Ciasto: 3 żółtka, 1 i ¾ szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, ¼ szklanki drobnego cukru, 125 gram masła, 3 łyżki kwaśnej śmietany; Kruszonka: 75 gram migdałów mielonych, 50 gram płatków migdałowych, 75 gram mąki pszennej, 50 gram cukru, 75 gram masła + 1 kg wydrylowanych wiśni;
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy forma 25 x 35 cm
Kategoria ciasto z wiśniami, deser, ciasto
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 245

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć tak by powstała zwarta masa. Zawiń ciasto w folię spożywczą
i włóż do zamrażalnika na kilkanaście minut.
Wszystkie składniki na kruszonkę połącz ze sobą i zagnieć by powstało sypiące się ciasto.
Wiśnie wydryluj i umyj. Ciasto wyjmij z zamrażalnika i wyłóż nim formę. Na ciasto połóż wiśnie
i okrusz je kruszonką. Piecz około 40 minut w 180 stopniach.

ciasto z wiśniami

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: hsuanlin-homecook.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także