Comber z królika

Ilość: dla 2 osób.
Składniki:
- 300 g combra z królika
- 1/2 melona
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100 g śmietanki 18%
- 50 ml brandy
- 2 łyżki oliwy
Przyprawy KAMIS:
- chilli
- pieprz kolorowy
- rozmaryn
- sól morska
Mięso z królika doprawić solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstawić na 2 godziny. Czekoladę rozpuścić w śmietance, dodać łyżeczkę chilli, brandy, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec doprawić kolorowym pieprzem i morską solą. Królika smażyć kilkanaście minut na ryflowanej patelni. Podawać na cienkich plastrach melona.

kuchnia, przyprawy, gotowanie, potrawy, pieczenie, comber, comber z królika, królik pieczony, jakie dania z mięsa, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także