Comber z królika

0
Comber z królika

Ilość: dla 2 osób.

Składniki:

  • 300 g combra z królika
  • 1/2 melona
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100 g śmietanki 18%
  • 50 ml brandy
  • 2 łyżki oliwy

Przyprawy KAMIS:

  • chilli
  • pieprz kolorowy
  • rozmaryn
  • sól morska

Mięso z królika doprawić solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstawić na 2 godziny. Czekoladę rozpuścić w śmietance, dodać łyżeczkę chilli, brandy, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec doprawić kolorowym pieprzem i morską solą. Królika smażyć kilkanaście minut na ryflowanej patelni. Podawać na cienkich plastrach melona.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także