Conchiglioni z kurczakiem i selerem w sosie pleśniowym

Conchiglioni  z kurczakiem i selerem w sosie pleśniowym
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 selery naciowe, oliwa, kurczak pierś serek mascarpone 1,5 opakowania, ser pleśniowy Lazur ok. 250 gram, makaron conchiglioni,
Kuchnia włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 3 porcje
Kategoria danie główne, kolacja
Metoda gotowania gotowanie, duszenie

Przygotowanie:

Conchiglioni  z kurczakiem

Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy. Kurczaka pokroić w małe kawałki, posolić, popieprzyć i podsmażyć na osobnej patelni. Gdy seler będzie miękki zdejmujemy z gazu i dorzucamy do niego serek mascarpone. W metalowej misce położonej na garnku z gotująca się wodą rozpuszczamy ser pleśniowy (można go wcześniej podziabać widelcem). Gdy ser pleśniowy zrobi się miękki dorzucamy do niego selera z mascarpone. Dorzucamy pokruszone orzechy włoskie.

Podajemy z makaronem conchiglioni.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Aleksandra Filipowska

Polecamy Ci również

Zobacz także