Curry z indyka

Curry z indyka

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:

  • curry z indyka300 g filetu z indyka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 cebula,
  • 100 ml mleka kokosowego,
  • 100 ml śmietanki 30%,
  • świeża kolendra,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki curry,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Sól morska w młynku Specialite.

Sposób przyrządzania:

Indyka pokrój w kawałki, posyp curry, dodaj oliwę, wymieszaj. Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, paski papryki, całość smaż 3-5 minut. Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj kilka minut ma wolnym ogniu. Pod koniec dodaj posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem.

Oceń artykuł
4,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także