Curry z indyka

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
300 g filetu z indyka,
- 1 czerwona papryka,
- 1 cebula,
- 100 ml mleka kokosowego,
- 100 ml śmietanki 30%,
- świeża kolendra,
- 3 łyżki oliwy,
- 2 łyżki curry,
- Pieprz czarny mielony,
- Sól morska w młynku Specialite.
Sposób przyrządzania:
Indyka pokrój w kawałki, posyp curry, dodaj oliwę, wymieszaj. Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, paski papryki, całość smaż 3-5 minut. Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj kilka minut ma wolnym ogniu. Pod koniec dodaj posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także