Czekoladowy mus ze słomką ptysiową

0
Czekoladowy mus ze słomką ptysiową

czekoladowy musSkładniki:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 50 ml śmietanki 30 %,
  • słomka ptysiowa.

Sposób przyrządzania:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej serek mascarpone, mieszamy, potem dodajemy śmietankę i jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Przekładamy do szklaneczek. Możemy jeść od razu lub wstawić do lodówki, deser wtedy stężeje. Podajemy ze słomką ptysiową.

 

Przepis został nadesłany przez Panią Monikę Piekarską do konkursu "Potrawy walentynkowe"

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Monika Piekarska

Polecamy Ci również

Zobacz także