Czym szpachlować ściany?

Czym szpachlować ściany?

Uniwersalna, dolomitowa masa szpachlowa do spoinowania połączeń płyt gipsowo-
-kartonowych oraz ręcznego lub maszynowego szpachlowania całopowierzchniowego ścian i sufitów.*

Siniat wprowadził do swojej oferty nowy produkt wysokiej jakości - Masę gotową PRO. Masa gotowa PRO to uniwersalna dolomitowa masa szpachlowa przeznaczona do spoinowania połączeń płyt gipsowo-kartonowych z użyciem taśmy zbrojącej, maskowania rys i spękań oraz szpachlowania całopowierzchniowego podłoży mineralnych zarówno ręcznie, jak i mechanicznie.


dolomitowa masa szpachlowa PROUnikalna receptura sprawia, że Masa gotowa PRO charakteryzuje się bardzo dobrą przyczepnością do podłoża, jest łatwa zarówno w nakładaniu, jak i szlifowaniu powierzchni, a po wyschnięciu ma jednolity śnieżnobiały kolor, co czyni ją znakomitym podkładem pod farby, tapety i inne materiały dekoracyjne.
Masa gotowa PRO jest produkowana w formie pasty, gotowej do użycia bezpośrednio po otwarciu opakowania. Dostępna jest w pojemnikach o pojemności 5 kg i 20 kg.

Zastosowanie - wstępne szpachlowanie połączeń i zatapianie taśmy zbrojącej,
- stateczne wykańczanie połączeń płyt gipsowo-kartonowych,
- montaż narożników,
- maskowanie rys i spękań,
- ręczne lub maszynowe szpachlowanie całopowierzchniowe podłoży mineralnych
Czas schnięcia do 24 h (w zależności od temperatury i wilgotności otoczenia)
Przybliżone zużycie ok. 1,5 kg/1 m²/1 mm
Grubość jednej warstwy 1,0-1,5 mm
Reakcja na ogień A2-s1, d0
Temperatura stosowania temperatura podłoża i otoczenia od +5ºC do +25ºC
Opakowania - wiaderko: 20 kg, paleta 640 kg/32 wiaderka
- wiaderko: 5 kg, paleta 600 kg/120 wiaderek
Okres przydatności produkt w oryginalnym, zamkniętym i nieuszkodzonym opakowaniu, chroniony przed wysokimi temperaturami lub wielokrotnym przemarznięciem: 9 miesięcy

Więcej na ten temat dowiesz się tutaj

* artykuł sponsorowany

Oceń artykuł
4,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Źródło: Siniat

Data publikacji: 19.08.2011

Polecamy Ci również

Zobacz także