Deser lodowy

Deser lodowy
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki litr lodów o dwóch lub trzech smakach, 200 mililitrów śmietany kremówki lub opakowanie śnieżki, bakalie: orzechy, rodzynki, kandyzowane owoce, wiórki kokosowe, świeże owoce: truskawki, wiśnie, maliny, porzeczki, czekolada do posypania, kakao
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria deser
Ilość kalorii 450

deser lodowyWykonanie:

Schłodzoną śmietanę kremówkę lub śnieżkę ubij za pomocą miksera, aż uzyska pożądaną konsystencję. Przygotuj dodatki, pokrój owoce, zetrzyj czekoladę na wiórki. Przygotuj 6 pucharków do lodów lub miseczek deserowych. Nałóż do każdej po dwie gałki lodów, na to porcję bitej śmietany, owoce lub bakalie, a na koniec oprósz kakaem lub wiórkami czekoladowymi.

Podanie:

Podstawowy deser lodowy to bardzo proste,
a zarazem efektowne danie. Sposobów przygotowania jest wiele. Możemy dodać do niego rozmaite składniki, ważne by pasowały do naszych gustów kulinarnych. Doskonale sprawdzi się tutaj również galaretka czy alkoholowe likiery o różnych smakach.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Lotus Head, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także