Deser mleczno-jagodowy

deser mleczno-jagodowySkładniki (6 porcji):
1 galaretka o smaku poziomkowym
1 puszka mleka skondensowanego
2 szklanki jagód

Sposób przyrządzania:
Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody, ostudzić. Mleko ubić mikserem i połączyć z galaretką. Część jagód rozłożyć do pucharków, zalać pianką i udekorować pozostałymi jagodami. Dobrze schłodzić.

Czas przygotowania: 20 minut

Czas chłodzenia: około 60 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 842 kcal
  • 1 porcja około 140 kcal
Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także