Deser mleczno-jagodowy
Składniki (6 porcji):
1 galaretka o smaku poziomkowym
1 puszka mleka skondensowanego
2 szklanki jagód
Sposób przyrządzania:
Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody, ostudzić. Mleko ubić mikserem i połączyć z galaretką. Część jagód rozłożyć do pucharków, zalać pianką i udekorować pozostałymi jagodami. Dobrze schłodzić.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: około 60 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 842 kcal
- 1 porcja około 140 kcal

jedzenie dla dzieci, przygotowywanie posiłków, dieta, winiary, słodkie desery, przepisy na deser, przepyszne desery, desery przepisy na zimno, desery przepisy proste, desery na zimno z owocami, desery na zimno w pucharkach, desery owocowe dla dzieci, desery przepisy bez pieczenia, desery owocowe przepisy, desery owocowe na zimno, desery owocowe z bita smietana, desery owocowe w pucharkach
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także