Domowe masło orzechowe - zrób to sam

0
Masło orzechowe
Pyszne domowe masło z orzechami będzie smakowało każdemu dziecku i nie tylko.
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki śmietanka 42% 200g 3 szt. , orzeszki ziemne 100g (można użyć innych orzechów). miód płynny 2 łyżki
Kategoria deser/przetwory
Ilość kalorii 60

Domowe masło z orzechami to smakowita propozycja na kanapki. Do jego zrobienia musimy schłodzić śmietanki, a następnie przełożyć je do miski i ubijać mikserem do momentu, aż wytrąci się masło. Na sicie wyłożonym gazą odcedzamy je i odciskamy maślankę. Tak gotowe masło płuczemy w zimnej wodzie i odkładamy do lodówki. Orzeszki ziemne mielimy w młynku, aż do wytrącenia się oleju. Następnie razem z miodem przekładamy do masła i dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.

Zobacz przepis na: Pączki

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy
Więcej na ten temat:

Autor: Katarzyna Dębek

Źródło: OSM Piątnica

Polecamy Ci również

Zobacz także