Domowy bigos

Domowy bigos

Składniki:

  • domowy bigos1,5 kg kiszonej kapusty,
  • 20 dag mięsa mielonego,
  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 papryka zielona,
  • 1 papryka czerwona,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki suszonej papryki słodkiej,
  • 1 płaska łyżeczka chili,
  • 1 łyżka bazylii,
  • szczypta rozmarynu,
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • masło do smażenia,
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzania:

Ugotować kapustę kiszoną. Na maśle zeszklić cebulę, wrzucić pokrojone pieczarki i papryki. Na osobnej patelni smażyć mięso mielone, a następnie pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie powyższe składniki połączyć i dodać suszoną paprykę, chili, bazylię, rozmaryn i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Oceń artykuł
2,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: pasjonatka23

Polecamy Ci również

Zobacz także