Drobiowe szaszłyki na trawie cytrynowej

Drobiowe szaszłyki na trawie cytrynowej
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 200 g piersi z kurczaka, 1 łyżka miodu, 2 łyżki oleju, sok z 1 limonki lub cytryny, dodatkowo wcześniej namoczona w wodzie trawa cytrynowa lub patyczki do szaszłyków, Przyprawa KAMIS Grill Szaszłyki
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria przystawka, kolacja
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Mięso pokroić na długie paski szerokości około 1 cm. Zalać mieszanką miodu, oleju i soku z limonki. Dodać przyprawę KAMIS Grill Szaszłyki. Wymieszać, a następnie nadziewać na trawę lub patyczki do szaszłyków. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po 5-6 minut z każdej strony.

przygotowanie mięsaprzygotowanie marynaty

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także