Dynia marynowana
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 2 kilogramy obranej dyni, ½ kg cukru, szklanka octu 10%, szklanka wody, 12 goździków |
Kuchnia | polska, uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 półlitrowe słoiki |
Kategoria | przetwory, owoce, dodatki |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 48 |
Wykonanie:
Dynię pokrój w kostkę. W garnku wymieszaj ocet, wodę i cukier – zagotuj. Do gotującego się płynu wrzuć dynię, doprowadź do wrzenia i gotuj przez kwadrans. Dodaj goździki i wymieszaj. Przełóż do wyparzonych słoików. Odstaw do wystudzenia, następnie pasteryzuj przez 10 minut od zagotowania.

przetwory, przetwory domowe, dynia marynowana, dynia marynowana przepis, dynia marynowana na słodko, dynia marynowana na ostro
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: mypotsandfrills.blogspot.com
Zobacz także