Dynia marynowana

0
Dynia marynowana
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 kilogramy obranej dyni, ½ kg cukru, szklanka octu 10%, szklanka wody, 12 goździków
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 półlitrowe słoiki
Kategoria przetwory, owoce, dodatki
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 48

Wykonanie:

Dynię pokrój w kostkę. W garnku wymieszaj ocet, wodę i cukier – zagotuj. Do gotującego się płynu wrzuć dynię, doprowadź do wrzenia i gotuj przez kwadrans. Dodaj goździki i wymieszaj. Przełóż do wyparzonych słoików. Odstaw do wystudzenia, następnie pasteryzuj przez 10 minut od zagotowania.

dynia marynowana

Oceń artykuł
3,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mypotsandfrills.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także