Dzika orchidea
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 25 gram czarnego kawioru, 20 dkg marynowanego łososia, 2 łyżeczki soku z cytryny, 100 ml śmietany kremówki, kilka gałązek natki pietruszki, sól i pieprz |
Kuchnia | fusion |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | przystawka, przekąska, |
Wykonanie:
Śmietanę połącz z sokiem z cytryny i energicznie wymieszaj, jednak nie ubijaj jej całkowicie. Dopraw solą i pieprzem i wmieszaj w nią kawior.
Marynowanego łososia pokrój w cienkie plasterki i ułóż z nich 4 okrągłe koła na kształt róży. Wokół „kwiatków” polej sos kawiorowy i udekoruj całość natką pietruszki.
Podanie:
Z powodzeniem można wykorzystać w tym przepisie również cykorię i w jej łódeczkach układać kompozycję z łososia i kawioru.

dania z łososia, przekąski dla gości, potrawy z łososia, przekąski na zimno, dzika orchidea, przekąska rybna, przystawka, co na przystawkę
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: mycuisine.blox.pl
Zobacz także