Dzika orchidea

Dzika orchidea
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 25 gram czarnego kawioru, 20 dkg marynowanego łososia, 2 łyżeczki soku z cytryny, 100 ml śmietany kremówki, kilka gałązek natki pietruszki, sól i pieprz
Kuchnia fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, przekąska,

łosośWykonanie:

Śmietanę połącz z sokiem z cytryny i energicznie wymieszaj, jednak nie ubijaj jej całkowicie. Dopraw solą i pieprzem i wmieszaj w nią kawior.
Marynowanego łososia pokrój w cienkie plasterki i ułóż z nich 4 okrągłe koła na kształt róży. Wokół „kwiatków” polej sos kawiorowy i udekoruj całość natką pietruszki.

Podanie:

Z powodzeniem można wykorzystać w tym przepisie również cykorię i w jej łódeczkach układać kompozycję z łososia i kawioru.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mycuisine.blox.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także