Filet z pstrąga w migdałach

Filet z pstrąga w migdałach

filet z pstrągaSkładniki (dla 4 osób):
500 g filetów z pstrąga
50 g płatków migdałów
2 jaja
2 łyżki oliwy

Przyprawy:
2 łyżeczki majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Sposób przyrządzania:
Pstrąga oprószyć majerankiem, pieprzem i solą, delikatnie skropić sokiem z cytryny, następnie zamoczyć w rozmieszanym jajku, posypać płatkami migdałów. Posmarować oliwą, piec w piekarniku w temperaturze 160o około 15 minut. Podawać z sosem z borowików.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Marta Balcerowska

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także