Fondue czekoladowe

Fondue czekoladowe

Składniki:

  • fondue czekoladowe200 ml śmietany
  • 400 g czekolady (pół na pół mlecznej i deserowej)
  • łyżeczka skórki pomarańczowej
  • ekstrakt z wanilii lub aromat waniliowy
  • 4 łyżki likieru pomarańczowego
  • ulubione owoce, obrane i pokrojone na niewielkie kawałki, skropione sokiem z cytryny

Sposób przygotowania:

W podgrzanej w garnku śmietanie stopić pokruszoną czekoladę. Dodać skórkę pomarańczową, aromat waniliowy i likier. W uzyskanym sosie zanurzać owoce. Podawać z lodami waniliowymi, owocowymi.

Przepis nadesłał Pan Janusz Lejman do konkursu "Przepis na fondue".

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Janusz Lejman

Polecamy Ci również

Zobacz także