Fondue kokosowe

Składniki:
Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr
- gruszka (100 g)
- ananas (100 g)
- mango (100 g)
- banan (100 g)
- 200 g wiórków kokosowych
- 200 ml mleka
- 200 ml oleju
- patyki do szaszłyków - 20 sztuk
Sposób przygotowania:
Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Puszyste placki z jabłkami z 200 ml mleka. W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej. Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków. Owoce zanurzaj w cieście, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane owoce wkładaj do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor. Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem z mleczka kokosowego z limonką.
Przepis nadesłała Pani Magdalena Pastuszka do konkursu "Przepis na fondue".

fondue, przepis na fondue, fondue na słodko, fondue deserowe, fondue na deser, fondue kokosowe
Autor: Magdalena Pastuszka
Zobacz także