Fondue kokosowe

Fondue kokosowe

Składniki:

  • deser kokosowyFix Puszyste placki z jabłkami Knorr
  • gruszka (100 g)
  • ananas (100 g)
  • mango (100 g)
  • banan (100 g)
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 200 ml mleka
  • 200 ml oleju
  • patyki do szaszłyków - 20 sztuk

Sposób przygotowania:

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Puszyste placki z jabłkami z 200 ml mleka. W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej. Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków. Owoce zanurzaj w cieście, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane owoce wkładaj do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor. Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem z mleczka kokosowego z limonką.

Przepis nadesłała Pani Magdalena Pastuszka do konkursu "Przepis na fondue".

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Magdalena Pastuszka

Polecamy Ci również

Zobacz także