Fondue z sera camembert

Składniki:
1 krążek sera camembert
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
- 2 orzechy włoskie
- pieprz
- kilkanaście winogron czerwonych
- grzanki
Sposób przygotowania:
Ser camembert wkładamy do miseczki, nakłuwamy środek. Z oliwy i miodu robimy sos i polewamy nim ser, doprawiamy pieprzem i kładziemy na wierzchu obrane orzechy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 10-15 minut, aż ser będzie się wylewał. Podajemy z grzankami i winogronami.
Przepis nadesłała Pani Gabriela Krowicka do konkursu "Przepis na fondue".

fondue, przepis na fondue, fondue serowe, fondue z sera, dania z sera, fondue z sera camembert, fondue z camembertem, potrawy z serem
Autor: Gabriela Krowicka
Zobacz także