Fondue z sera camembert

Fondue z sera camembert

Składniki:

  • fondue z grzankami1 krążek sera camembert
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 orzechy włoskie
  • pieprz
  • kilkanaście winogron czerwonych
  • grzanki

Sposób przygotowania:

Ser camembert wkładamy do miseczki, nakłuwamy środek. Z oliwy i miodu robimy sos i polewamy nim ser, doprawiamy pieprzem i kładziemy na wierzchu obrane orzechy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 10-15 minut, aż ser będzie się wylewał. Podajemy z grzankami i winogronami.

Przepis nadesłała Pani Gabriela Krowicka do konkursu "Przepis na fondue".

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Gabriela Krowicka

Polecamy Ci również

Zobacz także