Francuski pocałunek

Francuski pocałunek
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 100 ml mocnej zielonej herbaty, 100 ml herbaty malinowej, 100 ml wódki, 2 dojrzałe pomarańcze, 4 kostki lodu
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria alkohol, drink
Ilość kalorii 320

francuski pocałunekWykonanie:

Mocne herbaty należy wcześniej zmrozić! Pomarańcze obierz ze skóry i wszelkich błonek i do szejkera wrzuć tylko czysty miąższ. Dodaj kostki lodu, wódkę i herbatę. Wymieszaj wszystko energicznie i przelej do kieliszków.

Uwaga:
Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku można użyć syropu barmańskiego o smaku pomarańczy.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: delish.com

Polecamy Ci również

Zobacz także