Francuskie tosty

Składniki:francuskie tosty

  • jajko
  • łyżka mleka
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli do smaku
  • 3-4 krople aromatu waniliowego
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • 4 kromki chleba lub chałki
  • dżem lub miód

Na samym początku należy ubić jajko z mlekiem, solą, aromatem waniliowym oraz cukrem. Przygotować pieczywo a następnie panierować je w przygotowanej mieszaninie. Na rozgrzaną patelnie dodać tłuszcz najlepiej masło z olejem. Następnie smażyć grzanki z obu stron do uzyskania złocistego koloru.

Grzanki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu. Można je posmarować dżemem lub miodem.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: kulinarne-przepisy.com

Polecamy Ci również

Zobacz także