Francuskie tosty
Składniki:
- jajko
- łyżka mleka
- łyżeczka cukru
- szczypta soli do smaku
- 3-4 krople aromatu waniliowego
- łyżka masła
- łyżka oleju
- 4 kromki chleba lub chałki
- dżem lub miód
Na samym początku należy ubić jajko z mlekiem, solą, aromatem waniliowym oraz cukrem. Przygotować pieczywo a następnie panierować je w przygotowanej mieszaninie. Na rozgrzaną patelnie dodać tłuszcz najlepiej masło z olejem. Następnie smażyć grzanki z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
Grzanki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu. Można je posmarować dżemem lub miodem.

przekąski, grzanki francuskie, francuskie grzanki, grzanki francuskie przepis, tosty francuskie francuskie tosty tosty francuskie przepis, tosty francuskie przepisy, tosty francuskie na słodko, tosty francuskie z truskawkami, tosty francuskie z syropem klonowym, tosty francuskie z czym, tosty francuskie z szynką, tosty francuskie z cynamonem
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: kulinarne-przepisy.com
Zobacz także