Galaretka owocowa

Składniki:
galaretka agrestowa,
- galaretka cytrynowa,
- galaretka wiśniowa,
- kilka truskawek,
- pół szklanki jagód,
- bita śmietana,
- kolorowa posypka,
- woda.
Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy, aby się wystudziły. Galaretkę wiśniową rozlewamy do pucharków i zatapiamy w niej jagody. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. I tak postępujemy ze wszystkimi galaretkami po kolei. Po stężeniu wszystkich warstw możemy podawać deser ozdabiając go bitą śmietaną i kolorową posypką.
Najlepiej dodawać mrożone owoce, wówczas czas tężenia jest błyskawiczny.
Przepis nadesłany przez Panią Ilonę do konkursu "Potrawy Walentynkowe"

szybkie desery, galaretka owocowa, galaretka owocowa a odchudzanie, galaretka owocowa przepis, galaretka owocowa przepisy
Autor: Ilona Rudzka-Zygadło
Zobacz także