Galaretka owocowa

0
Galaretka owocowa

Składniki:

  • galaretka owocowagalaretka agrestowa,
  • galaretka cytrynowa,
  • galaretka wiśniowa,
  • kilka truskawek,
  • pół szklanki jagód,
  • bita śmietana,
  • kolorowa posypka,
  • woda.

Sposób przygotowania:

Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy, aby się wystudziły. Galaretkę wiśniową rozlewamy do pucharków i zatapiamy w niej jagody. Odstawiamy na 15 minut do lodówki. I tak postępujemy ze wszystkimi galaretkami po kolei. Po stężeniu wszystkich warstw możemy podawać deser ozdabiając go bitą śmietaną i kolorową posypką.

Najlepiej dodawać mrożone owoce, wówczas czas tężenia jest błyskawiczny.

 

Przepis nadesłany przez Panią Ilonę do konkursu "Potrawy Walentynkowe"

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Ilona Rudzka-Zygadło

Polecamy Ci również

Zobacz także