Gąsienica
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | ogórek szklarniowy, 2 niewielkie kalarepy, 25 dkg małych pomidorków koktajlowych, 25 dkg mozarelli w kulkach, sól, pieprz, odrobina ketchupu, kawałek jabłka, dwa plasterki świeżej marchewki |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 6-8 porcji |
Kategoria | przystawka, przekąska |
Ilość kalorii | 90 |
Wykonanie:
Ogórka i kalarepę pokrój w półtalarki szerokości niecałego centymetra. Na płaskim półmisku układaj na przemian ogórka i kalarepę. Na wykałaczki nadziej pomidorki koktajlowe i wbij je w co w każdą kalarepę, kuleczki mozarelli nadziej na wykałaczki i wbij je w ogórki. Z kawałka jabłka wykrój głowę naszej gąsienicy, usta zrób z ketchupu, a marchewkę nabij na przepołowionej wykałaczki i wbij je w jabłko tak by utworzyły czułki.
Podanie:
Tak przygotowaną zdrową przekąskę można podawać z rozmaitymi dipami i poszczególne jej fragmenty konsumować z dodatkiem sosu. Spokojnie można użyć różnych warzyw, jednak trzeba pamiętać by były smaczne i utrzymały wykałaczki.

koreczki, przekąski, przekąski przystawki, przekąski dla gości, przekąski na zimno, przystawki na zimno, przekąski na przyjęcie
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: myconsciouseating.com
Zobacz także