Gąsienica

Gąsienica
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki ogórek szklarniowy, 2 niewielkie kalarepy, 25 dkg małych pomidorków koktajlowych, 25 dkg mozarelli w kulkach, sól, pieprz, odrobina ketchupu, kawałek jabłka, dwa plasterki świeżej marchewki
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6-8 porcji
Kategoria przystawka, przekąska
Ilość kalorii 90

kalarepaWykonanie:

Ogórka i kalarepę pokrój w półtalarki szerokości niecałego centymetra. Na płaskim półmisku układaj na przemian ogórka i kalarepę. Na wykałaczki nadziej pomidorki koktajlowe i wbij je w co w każdą kalarepę, kuleczki mozarelli nadziej na wykałaczki i wbij je w ogórki. Z kawałka jabłka wykrój głowę naszej gąsienicy, usta zrób z ketchupu, a marchewkę nabij na przepołowionej wykałaczki i wbij je w jabłko tak by utworzyły czułki.

Podanie:

Tak przygotowaną zdrową przekąskę można podawać z rozmaitymi dipami i poszczególne jej fragmenty konsumować z dodatkiem sosu. Spokojnie można użyć różnych warzyw, jednak trzeba pamiętać by były smaczne i utrzymały wykałaczki.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: myconsciouseating.com

Polecamy Ci również

Zobacz także