Grillowane szparagi z szynką parmeńską

0
Grillowane szparagi z szynką parmeńską

Składniki:
ilość dla 4 osób

  • grillowane szparagi z szynką parmeńską1 opakowanie zielonych szparagów
  • 1 opakowanie białych szparagów
  • 150 g szynki parmeńskiej
  • 3-4 łyżki masła
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżka cukru
  • Sól morska Kamis
  • Fit up! sos sałatkowy prowansalski Kamis
  • Grill Ziołowy przyprawa do potraw z grilla Kamis

Obierz białe szparagi. Wszystkie ugotuj w osolonej wodzie z masłem i cukrem. Następnie oprósz przyprawą do potraw z grilla. Owiń po 3 sztuki cienkimi plastrami szynki parmeńskiej, piecz na ruszcie, smarując co jakiś czas masłem. Szparagi podawaj z jogurtem wymieszanym z majonezem i Fit up! sosem sałatkowym klasycznym.

Oceń artykuł
3,67 / 6 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także