Grillowany łosoś

Składniki:

  • kilka kawałków łososia
  • natka pietruszki
  • koperek
  • szczypiorek
  • zioła (np. bazylia, tymianek)
  • sok z cytryny 1
  • masło
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Siekamy zioła i ucieramy je ze stopionym masłem (można też dodać rozdrobniony czosnek). Rybę nacieramy olejem i układamy na grillu; opiekamy 5-7 minut z każdej strony. Jeśli kawałek jest grubszy można na koniec owinąć go w folię aluminiową i zostawić na grillu, aby dobrze się dopiekł. Pyszne danie gotowe!


Autorka przepisu: Magdalena Nowakowska, Bydgoszcz
Przepis został nagrodzony w konkursie Letnie grillowanie.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także