Gruszka w cieście z jogurtem i świeżą miętą

Gruszka w cieście z jogurtem i świeżą miętą

gruszka w cieścieSkładniki, dla 3-4 osób:

  • 2-3 gruszki
  • 300 ml gęstego jogurtu owocowego
  • 1 opakowanie Złociste Nuggetsy na Słodko KAMIS
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • olej do smażenia
  • świeża mięta do dekoracji

Przygotowanie:
Gruszki obrać, pokroić na pół, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić na kilka cząstek.
Zawartość torebki Złociste Nuggetsy na Słodko połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Owoce zamaczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco z ulubionym jogurtem, udekorowane gałązkami świeżej mięty i ew. drobnymi owocami (porzeczki, jagody, maliny).

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także