Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Czas przygotowania:15 min
Ilość porcji: 4

gruszki z rusztuLista zakupów:

  • 6 gruszek
  • 15 ml octu balsamicznego
  • 50 g cukru
  • 1 passiflora
  • 1 kiwi
  • 2 truskawki
  • 30 g szynki suszonej
  • 20 ml oleju

Sposób przyrządzenia:
Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także