Grzane piwo

Grzane piwo
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 500 ml piwa, 4 goździki, odrobina cynamonu i gałki muszkatołowej, 2 łyżki miodu
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje po 250 ml
Kategoria napój, napój alkoholowy
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 75

Wykonanie:

Piwo wlej do rondelka, tak aby wytworzyło się jak najwięcej piany i podgrzewaj na małym ogniu. Wszystkie przyprawy utłucz w moździerzu i dodaj do gorącego piwa. Dodaj miód. Mieszaj, ale nie doprowadź do zagotowania. Piwo przed podaniem przecedź przez sitko.

grzane piwo

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: spec.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także