Indyk w orzechach

Indyk w orzechach

indyk w orzechachSkładniki (dla 4 osób):
600 g piersi z indyka
100 g włoskich orzechów
1 jajko
3 łyżki oleju

Przyprawy:
2 łyżeczki majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Sposób przyrządzania:
Indyka pokroić na 2-3 duże kawałki, oprószyć majerankiem, pieprzem, solą, panierować w jajku i zmielonych włoskich orzechach. Mięso obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do piekarnika na 10 minut w temperaturze 160º. Podawać z czerwoną kapustą.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także