Indyk w orzechach

Składniki (dla 4 osób):
600 g piersi z indyka
100 g włoskich orzechów
1 jajko
3 łyżki oleju
Przyprawy:
2 łyżeczki majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku
Sposób przyrządzania:
Indyka pokroić na 2-3 duże kawałki, oprószyć majerankiem, pieprzem, solą, panierować w jajku i zmielonych włoskich orzechach. Mięso obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do piekarnika na 10 minut w temperaturze 160º. Podawać z czerwoną kapustą.

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, pomysł na obiad, dania dla zapracowanych, indyk, indyk pieczony, jakie dania z mięsa, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy, indyk w orzechach
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także