Jajeczne kulki

Jajeczne kulki

jajeczne kulki Składniki:

  • 5 jajek,
  • 1 łyżeczka drobno krojonej cebuli,
  • pół szklanki posiekanej chudej szynki,
  • 1/4 szklanki majonezu,
  • orzeszki solone,
  • dekoracja (czerwona papryka, szczypiorek, oliwki).

Sposób przyrządzania:

Ugotowane jajka trzemy na tarce, mieszamy z cebulą, szynką i majonezem. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach.
Z pozostałych składników wykonujemy dekorację, wkładamy do lodówki by kulki lekko zastygły.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także