Jajecznica

Jajecznica
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 jajka, 10 dkg wędzonego boczku, cebula, sól, pieprz
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje
Kategoria śniadanie, kolacja, danie główne
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 110

Wykonanie:

Boczek pokrój w niewielkie kawałki, wytop tłuszcz na rozgrzanej patelni, następnie dodaj posiekaną drobno cebulkę, przesmaż. Jajka wbij do kubka, wymieszaj dokładnie, dodaj sól i pieprz wg uznania i wlej na patelnie. Smaż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

jajecznica

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: bbcgoodfood.com

Polecamy Ci również

Zobacz także