Jajka faszerowane krewetkami

Składniki:
- 6 jaj,
- 70 g krewetek koktajlowych z zalewy,
- 70 g świeżego ogórka,
- rzeżucha,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy z żurawiną,
- pieprz kolorowy,
- sól morska ziołowa.
Sposób przyrządzania:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i zachowaj je do innego dania. Krewetki odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj obranego i pokrojonego w drobną kostkę ogórka. Dopraw pieprzem i solą ziołową. Farsz nałóż do jajek. Majonez wymieszaj z musztardą, powstałym sosem udekoruj jajka. Na każdym połóż kilka gałązek rzeżuchy.

owoce morza, jajka faszerowane, jajka faszerowane przepis, jajka faszerowane przekąski, dobre jajka faszerowane
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także