Jajka faszerowane krewetkami

0
Jajka faszerowane krewetkami

jajka faszerowane krewetkamiSkładniki:

  • 6 jaj,
  • 70 g krewetek koktajlowych z zalewy,
  • 70 g świeżego ogórka,
  • rzeżucha,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy z żurawiną,
  • pieprz kolorowy,
  • sól morska ziołowa.

Sposób przyrządzania:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i zachowaj je do innego dania. Krewetki odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj obranego i pokrojonego w drobną kostkę ogórka. Dopraw pieprzem i solą ziołową. Farsz nałóż do jajek. Majonez wymieszaj z musztardą, powstałym sosem udekoruj jajka. Na każdym połóż kilka gałązek rzeżuchy.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także