Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami Składniki:

  • 6 jajek,
  • 15 dag pieczarek,
  • szczypiorek,
  • majonez,
  • chrzan,
  • sól, pieprz,
  • pół pęczka natki pietruszki lub koperek.

Sposób przyrządzania:

Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na tłuszczu. Pieczarki i żółtka razem wymieszać, dodać pół łyżeczki chrzanu,sól, pieprz, szczypiorek i połączyć z majonezem. Masą napełniamy puste białka, przybieramy natkę pietruszki (lub koperkiem).

Oceń artykuł
3,80 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także